News Image

Të dielën e 19 majit Lëvizja ‘Shqipëria Bëhet’ u ndal në një takim me banorët e qytetit të Sarandës dhe zonave përreth. Vetëm pak ditë më parë në këtë qytet, u arrit dhe finalizimi i procesit të firmave për Votën e Diasporës dhe HapjEn e Listave, duke mbledhur kështu 20 mijë nënshkrime që do të depozitohen në KQZ, për tu dorëzuar në Parlamentin e Shqipërisë si nismë qytetare ligjvënëse.

Lexo më shumë
News Image

“Na thonin të mos shkonim në Tropojë, por atje e gjetëm sheshin plot. Na thanë të mos vinim në Divjakë, por shihni sa njerëz jemi këtu. Ja, pra, që ka ardhur koha e bashkimit të madh të shqiptarëve! Bashkim për të kërkuar më shumë të drejta, më shumë dinjitet dhe më shumë mundësi, që ju ta ndërtoni jetën dhe të ardhmen e fëmijëve tuaj me punë të ndershme, pa patur frikë askënd. Pse duhet të keni frikë?! Këta ju mbajnë juve me bukë, apo ju i mbani ata me bukë? Këta vijnë për t’ju punuar fushat juve? Këta jua rritin fëmijët juve, apo jeni ju ata që punoni nga mëngjesi deri në darkë dhe me djersën tuaj çoni fëmijët e tyre me pushime?

Lexo më shumë
News Image

‘Arsyeja për të cilën ne jemi këtu, është se këtë rrugë për ndryshimin e Shqipërisë ta fillojmë nga themelet, duke garantuar garën, duke garantuar meritokracinë, duke garantuar demokratizimin e Shqipërisë. Se në fund të ditës, për çfarë ka nevojë Diaspora? Kontributi juaj duhet të kthehet në fuqi vendimmarrëse në Shqipëri. Diaspora ka nevojë për një shtet, i cili t'i japë dinjitet, edhe në vendet jashtë. Ka nevojë për një ambasadë, që nuk është vetëm një sekretari ku ne marrim certifikata, dhe ato herë pas here mezi i marrim. Ka nevojë për përfaqësi, të cilat i krijojnë mundësinë të kenë kulturën e tyre, trashëgiminë e tyre edhe në vendin ku kanë zgjedhur të jetojnë. Shqipëria për momentin është si një anije, e cila po mbytet, por ka disa varka shpëtimi. Por varkat e shpëtimit nuk janë mjaftueshëm për të gjithë ata njerëz që janë aty.

Lexo më shumë
News Image

‘Do doja shumë të kisha ardhur në këtë sallë dhe të ju bëja për të qeshur, se 20 vite këtë kam bërë, por ka ardhur koha të themi ca të vërteta. A do e prisnit ju një pemë 33 vite që të nxirrte kokrrën e parë? A do prisni një grua apo një burrë 33 vite që të thonte po ose jo? A do prisnit ju 33 vite në semafor që të ndizej jeshilja? Po ne i kemi pritur këta. Edhe ça na thonë ne? Nuk bëhet Shqipëria, nuk bëhemi ne si popull. Çdo gjë ka kohën e vet, dhe ka ardhur koha që të gjithë të mblidhemi, të gjithë të veprojmë, jo me fjalë por me vepra.

Lexo më shumë
News Image

Krenaria më e madhe e vizitës sonë në Itali me qëllim për të takuar komunitetet shqiptare, është se kemi kuptuar se sa shumë është zhvilluar dhe rritur komuniteti shqiptar, sa shumë biznese janë ngritur prej jush. Ne vetëm dje njohëm kolegët tuaj, të cilët kishin qindra punëtorë, jo vetëm shqiptarë, por dhe të huaj, dhe kjo është një krenari për të gjithë ne.

Lexo më shumë